Formand takker af i Egedal Bogfest

Susanne Lykke siger farvel til Egedal Bogfest

Efter mange svære overvejelser sagde jeg her i sommerferien 2024 farvel til Egedal Bogfest Forening. For denne forfatter er tiden inde til at prøve kræfter med et nyt kapitel.

Hvordan det hele startede

Egedal Bogfest startede med en idé jeg havde, om at etablere en litterær begivenhed herude i Egedal. En bogfest, en Egedal-messe for forfattere. Efter at have sendt en føler ud i mit lokale netværk, fik jeg en opringning fra Rie Skovgaard, der var interesseret i at være med i projektet.

Vi kastede os ivrigt over arbejdet og brugte utrolig mange timer bare på at samle de første 30 forfattere. Vi mærkede hurtigt, at det var en kærkommen messe. Der opstod fra start en unik fællesskabsfølelse mellem forfatterne. Flere tilbød at dele bordene, så der blev plads til flere. De 30 blev til 40 inden vi slog dørene op for første gang. Året efter fik vi plads til hele 50 forfattere. Herefter byggede vi på med 10 illustratorer og en kiosk.

Jeg er stolt af den bogmesse, vi har fået bygget op. For fire år siden åbnede Egedal bogfest i et lille lokale oven på Smørum hallen, og nu, en tilbagevendende årlig event på det smukke Egedal rådhus. En bogmesse som Egedal kommune støtter op om og som Egedal bibliotekerne deltager i.

Egedal Bogfest kører videre i fællesskabets ånd

Det har været både sjove og hårde år. Jeg overlader det fulde formandskab i Rie Skovgaards hænder, og jeg ved, at hun vil føre den festlige dag videre i fællesskabets ånd.

Tak til alle jeg har samarbejdet med på vejen.

Susanne Lykke
Tidligere formand Egedal Bogfest Forening

Vil du i kontakt med Egedal Bogfest, kan du trykke her: www.egedalbogfest.dk

Vil du læse lytte til min podcast, kan du følge med her: www.fantasyforevigt.dk

Læs en af de tidligere artikler på siden: Elsker du også havfruer?